Divatreceptek: Adventi dióskalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a NŐKLUB A NETEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 94 db
  • Videók - 37 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

NŐKLUB A NETEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a NŐKLUB A NETEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 94 db
  • Videók - 37 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

NŐKLUB A NETEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a NŐKLUB A NETEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 94 db
  • Videók - 37 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

NŐKLUB A NETEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a NŐKLUB A NETEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 94 db
  • Videók - 37 db
  • Blogbejegyzések - 34 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

NŐKLUB A NETEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Adventi dióskalács

Hozzávalók:
10 dkg aszalt tőzegáfonya (bioboltból), vagy más gyümölcs, 5 ek. almalé, 50 dkg liszt, 2,5 dl + 2 ek. tej, 42 g friss életsztő, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 10 dkg dió, 2 piros alma, 2 ek. ribizlizselé, 3 ek. méz, 1 ek. mandulalikőr, a nyújtáshoz: liszt

Elkészítés:
Az aszalt áfonyát az almalébe áztatjuk. A nagy tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a 2, dl langyos tejben felfuttatott élesztőt. Kevés liszttel elvegyítjük, és meleg helyen, letakarva 15 percig kelesztjük.
A megolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral, 1 tojással és csipetnyi sóval együtt a kovászhoz adjuk. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva további kb. 30 percig kelesztjük. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. Az áfonyát lecsöpögtetjük. A megmaradt tojás sárgáját 2 ek. tejjel összekeverjük, és a hűtőbe állítjuk. Az apróra kockázott almát az áfonyával, a ribizlizselével, a mézzel, a dióval, a tojásfehérjével meg a likőrrel elvegyítjük.
Lisztezett deszkán a tésztát kb. 45 x 35 cm-es lappá nyújtjuk, és az áfonyás keverékkel megkenjük. A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd hosszában félbevágjuk. Óvatosan összesodorjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 10 percig kelesztjük. Végül a tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosan felszeleteljük.

Látta 764 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu